Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČENO JE

Nijemci šokirali objavom pred Euro, navijači u nevjerici: Legenda neće dobiti izbornikov poziv

International Friendly - Germany v Netherlands
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/2
14.05.2024.
u 15:00

Jedan je od, ako ne i najbolji, njemački stoper u posljednjih 20-ak godina, a za reprezentaciju je do sada skupio 78 nastupa u kojima je zabio pet pogodaka

Za točno mjesec dana počinje Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, a tradicionalno u prvoj utakmici turnira nastupit će domaćin. Njemačka će u toj utakmici odmjeriti snage sa Škotskom, a iako izbornik Julian Nagelsmann tek u četvrtak treba objaviti službeni popis od 26 igrača kojima će probati osvojiti europsku titulu, neka imena već su potvrđena.

Najveće iznenađenje do sada je izostavljanje jednog od senatora reprezentacije i jednog od junaka polufinala Lige prvaka, Borrusijinog Matsa Hummelsa. Njemački nogometni savez je potvrdio kako 35-godišnji osvajač svjetskog prvenstva s Njemačkom 2014. neće primiti poziv za Euro u vlastitoj zemlji. Očito je Nagelsmann prosudio kako mu od veterana trenutno više može pomoći 27-godišnji Robin Koch koji igra sjajnu sezonu za Eintracht Frankfurt na posudbi iz engleskog Leedsa. Koch zasigurno zaslužuje poziv na Euro, ali ostaje dojam kako bi Hummelsovo iskustvo uvelike pomoglo njemačkim ambicijama.

Mats Hummels
Foto: LISA LEUTNER/REUTERS

Iako je već napunio 35 godina Hummels igra odličnu sezonu, svojim pogotkom protiv PSG-a potvrdio je prolazak Dortmunda u finale Lige prvaka i jedan je od najpouzdanijih igrača Žuto-crnih. Jedan je od, ako ne i najbolji, njemački stoper u posljednjih 20-ak godina, a za reprezentaciju je do sada skupio 78 nastupa u kojima je zabio pet pogodaka od kojih je zasigurno najznačajniji pobjednički gol protiv Francuske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2014.

Uz Kocha, za Euro su za sada potvrđeni Hummelsovi klupski suigrači Nico Schlotterbeck i Niclas Füllkrug, Leverkusenov Jonathan Tah, Bayernovi Aleksandar Pavlović i kapetan reprezentacije i bavarskog diva Manuel Neuer, zvijezda Arsenala Kai Havertz te Stuttgartov krilni igrač Chris Führich.

Dodajmo kako se po trenutnim spekulacijama čini kako poziv za Euro neće dobiti ni vezni igrač Bayerna Leon Goretzka što bi također bilo veliko iznenađenje. Iza Goretzke je slaba sezona, a čini se kako mu je presudilo kada je bio zamijenjen na poluvremenu protiv Reala u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Komentara 2

Avatar NE oprostiti NE zaboraviti
NE oprostiti NE zaboraviti
18:26 14.05.2024.

od tri nijemca u sastavu jednog je izbacio

PO
Poletarac101
15:46 14.05.2024.

Dobra odluka Nagelsmana 👊

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije